Heftruck certificaat verplicht?

Heftruck certificaat verplicht?

Is het heftruck certificaat verplicht? Jan Hofman vertelt u er meer over

Is het heftruck certificaat verplicht als u wilt werken met de heftruck? Anders dan u wellicht zou denken, is het heftruck certificaat niet verplicht. Echter is het heel verstandig om te beschikken over een heftruck certificaat. De precieze reden hiervoor? Werkgevers eisen dit namelijk vaak van hun werknemers. En dat om begrijpelijke redenen. Zo is er bijvoorbeeld sneller kans op schade als u geen certificaat heeft. In dit artikel vertellen wij u wat rijden zonder een heftruck certificaat voor risico’s met zich meebrengt, waarom het verstandig is om een heftruck certificaat te halen en hoe de heftruck cursus van Jan Hofman eruit ziet. Ook komt u te weten wat wij u te bieden hebben. Lees snel verder en ontdek meer over het heftruck certificaat en de heftruck cursus van Jan Hofman.

Rijden zonder een heftruck certificaat

Een heftruck certificaat is niet verplicht, maar rijden zonder een heftruck certificaat brengt wel risico’s met zich mee. Het is niet wettelijk verplicht te beschikken over een heftruck certificaat. Wel moeten u en uw werkgever kunnen aantonen dat u over de juiste kennis en kunde beschikt om de heftruck te kunnen besturen. Eigenlijk kunnen we dus wel zeggen dat een heftruck certificaat wel vaak verplicht wordt gesteld door werknemers. Alleen zo kunt u laten zien dat u weet hoe u veilig met een heftruck om moet gaan.

Gevolgen van het rijden zonder heftruck certificaat

Wanneer u zonder heftruck certificaat op een heftruck rijdt, kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen. U moet kunnen laten zien dat u capabel bent in het besturen van de heftruck. Hiervoor is het heftruck certificaat er. Wanneer u gecontroleerd wordt en u geen heftruck certificaat kunt laten zien, kunt u ook niet laten zien dat u over de vaardigheden beschikt om een heftruck te mogen besturen. En dat is niet wenselijk. Wanneer u zelf schade veroorzaakt, dan kan een verzekeraar in dat geval weigeren om uit te keren. U was niet bevoegd om de heftruck te mogen besturen, waardoor de verzekeraar u niet hoeft uit te keren. Hierdoor moet u zelf het bedrag voor de schade betalen, wat flinke bedragen kunnen zijn. Ook kan het uw werkgever problemen opleveren. Als u zonder heftruck certificaat hebt gereden terwijl uw werknemer dit niet wist, is de kans op ontslag groot. De werkgever kan namelijk ook aansprakelijk worden gesteld. En wat als u schade aanbrengt bij andere mensen? Dan kan dit ernstige gevolgen voor u hebben. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van letselschade. En uiteraard wilt u absoluut geen schade bij anderen veroorzaken.

Daarom een heftruck certificaat halen

Een heftruck certificaat wordt vaak verplicht gesteld door werkgevers. Het is voor uzelf zeker aan te raden om een heftruck cursus te volgen en zo uw certificaat te behalen. Het kan er niet alleen voor zorgen dat u niet in de problemen komt als u per ongeluk schade veroorzaakt. De verzekeraar keert uit als u een geldig heftruck certificaat kunt laten zien. Ook wordt u sneller aangenomen als u aan de werkgever een geldig heftruck certificaat kunt overleggen. De werkgever weet dan dat u over de juiste kennis en kunde beschikt om de heftruck te besturen en zal daardoor meer vertrouwen in u hebben.

Heftruck cursus Jan Hofman

De heftruck cursus van Jan Hofman bestaat zowel uit een theoretisch als praktisch gedeelte. Vaak wordt de praktijk als leuker ervaren door onze cursisten, maar onze ervaren docenten weten de theorie altijd met enthousiasme en op een interessante manier over te brengen. Dit doen we zoveel mogelijk gericht op de praktijk, waarbij u echte praktijkvoorbeelden krijgt te horen. Ook zorgen we ervoor dat u niet alleen informatie opneemt, maar ook de ruimte krijgt om vragen te stellen en in discussie te gaan met mede-cursisten. Met alle theorie die u leert zal u vervolgens in de praktijk aan de slag gaan. Zo leert u de stof nog beter en kunt u meteen zien hoe u het ervan afbrengt in de praktijk en u laten corrigeren wanneer nodig. Alleen zo bent u optimaal voorbereid op het besturen van de heftruck.

Daarom kiezen voor Jan Hofman

Wordt de heftruck cursus verplicht gesteld door uw werkgever of wilt u zelf uw kennis bijspijkeren, dan zit u zeker goed bij Jan Hofman. Wanneer u ervoor kiest bij ons uw heftruck certificaat te behalen, weet u zeker dat u kunt rekenen op de volgende voordelen:
– Heftruck/reachtruck herhaling in slechts 1 uur: wij bieden heftruck en reachtruck herhalingen aan op locatie, waarbij u binnen 1 uur uw heftruck certificaat kunt vernieuwen.
– Complete pakket opleidingen met 1 vast aanspreekpunt: wilt u meerdere opleidingen volgen? Bij ons kunt u een compleet pakket opleidingen afnemen, waarbij u 1 vast aanspreekpunt krijgt.
– Jarenlange kennis en ervaring: wij zijn al sinds 1988 actief en beschikken daardoor over veel kennis en kunde.
– Trainingen op locatie of bij u incompany: haal uw heftruck certificaat op onze opleidingslocatie in Almelo of kies ervoor de training op uw bedrijf te laten plaatsvinden.
– De scherpste prijzen: bij ons haalt u uw heftruckcertificaat voor de scherpste prijs.

Wilt u ook uw heftruck certificaat behalen of wilt u wederom examen doen? Neem dan direct contact op met Jan Hofman of meld u nu aan.

Haal uw heftruck certificaat meteen bij Jan Hofman

Als u uw heftruck certificaat verplicht dient te behalen voor uw nieuwe werkgever of deze wilt vernieuwen zodat u bij uw huidige werkgever kunt blijven, bent u bij Jan Hofman op de juiste plek. U kunt u aanmelden door ons te bellen via:
085-2736360 of een mail te sturen naar: info@janhofman.nl. Indien gewenst voorzien wij u graag van een advies op maat betreft de meest geschikte heftruck cursus voor u. Heeft u vragen over onze heftruck cursus of overige vragen? Stel deze gerust aan onze medewerkers. Zij staan u graag te woord en kunnen u snel van een antwoord voorzien. Behaal uw heftruck certificaat het snelst bij Jan Hofman, zodat u meteen aan de slag kunt met de heftruck!

Print Friendly, PDF & Email